Ovoga puta u emisiji Ne gledam ti ja to, odnosno segmentu Ne kuvam ti ja to, koja se emituje na RED TV-u, Sanja i Savin spremali su prvi put poširana jaja! Iako izgleda jednostavno, poširana jaja nije tako lako pripremiti, ukoliko ne znate par saveta stručnjaka! 😉
NE KUVAM TI JA TO: Sanja vezanih očiju kuvala ručak 🥗🍗🍅
Mimo saveta za poširanja jaja, voditelji pomenute emisije podelili su i recept za sendvič sa ovim specijalitetom. 😎
Pre svega, poširana jaja pripremite na sledeći način:
U duboku šerpu sipajte 1 litar vode i 1 kašiku sirćeta, pa pustite da voda dođe do tačke vrenja. Potom, ugasite ringlu i sipajte u vodu 1 kašičicu soli. Jaje prvo razbijte u činiju, a potom ga prelijte u duboku kutlaču i ubacite u vrelu vodu pažljivo.
Kada jaje ubacite u šerpu napravite "vrtlog" kružnim pokretima kašike ili kutlače da jaje ne bi palo na dno, već se kuvalo dok se kreće u šerpi. 😁 Kada jaje stavite u šerpu ponovo uključite šporet i kuvajte ga od 30 do 50 sekundi.
Kada je jaje gotovo, pažljivo ga izvadite i servirajte uz priloge. Sanja i Savin poširano jaje ukombinovali su sa hlebom, avokadom, paradajzom, lukom i krastavcem, a vi ga možete servirati na vama omiljen način. 😍
Detaljnije u videu ispod:
IZVOR: IG / @redtv.rs
OBROK SALATA SA TUNOM po receptu Sanje Stanković 🥗👩🍳
RECEPT: Jaja punjena SLANINOM 👩🏻🍳🥚🥓
Autor: K.Đ.