Sanja i Savin podelili još jedan odličan recept sa gledaocima RED TV-a 📺

Ovoga puta u emisiji Ne gledam ti ja to, odnosno segmentu Ne kuvam ti ja to, koja se emituje na RED TV-u, Sanja i Savin spremali su prvi put poširana jaja! Iako izgleda jednostavno, poširana jaja nije tako lako pripremiti, ukoliko ne znate par saveta stručnjaka! 😉

Mimo saveta za poširanja jaja, voditelji pomenute emisije podelili su i recept za sendvič sa ovim specijalitetom. 😎

Pre svega, poširana jaja pripremite na sledeći način:

U duboku šerpu sipajte 1 litar vode i 1 kašiku sirćeta, pa pustite da voda dođe do tačke vrenja. Potom, ugasite ringlu i sipajte u vodu 1 kašičicu soli. Jaje prvo razbijte u činiju, a potom ga prelijte u duboku kutlaču i ubacite u vrelu vodu pažljivo.

Kada jaje ubacite u šerpu napravite "vrtlog" kružnim pokretima kašike ili kutlače da jaje ne bi palo na dno, već se kuvalo dok se kreće u šerpi. 😁 Kada jaje stavite u šerpu ponovo uključite šporet i kuvajte ga od 30 do 50 sekundi.

Kada je jaje gotovo, pažljivo ga izvadite i servirajte uz priloge. Sanja i Savin poširano jaje ukombinovali su sa hlebom, avokadom, paradajzom, lukom i krastavcem, a vi ga možete servirati na vama omiljen način. 😍

Detaljnije u videu ispod:

View this post on Instagram

A post shared by RedTV 💥 #bicesveuREDu (@redtv.rs)

IZVOR: IG / @redtv.rs

Autor: K.Đ.