On će zajedno sa svojim kamernim ansamblom Double Sens, izvesti numere sa novog albuma Roots (Koreni). 🎼

Koncert čuvenog violiniste Nemanje Radulovića na Stadionu Tašmajdan, 3. jula 2023. godine je RASPRODAT. Za ovaj muzički događaj, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF, tražila se danima karta više, a sve ulaznice su prodate nedelju dana pre koncerta. Nemanja Radulović, zajedno sa svojim kamernim ansamblom Double Sens, izvešće numere sa novog albuma Roots (Koreni).

Foto: CEBEF /CEBEF

Ekskluzivni umetnik Warner Classics od 2021. godine, Nemanja Radulović je objavio svoj debi album za ovu izdavačku kuću, pod nazivom Roots (Koreni) koji predstavlja zvučno putovanje izazvano brojnim uticajima i inspiracijama. Njegov prethodni album, Baika, jedan u nizu od 9 uspešnih objavljenih za izdavačke kuće Deutsche Grammophon i Universal Music Group, proglašen je "vatrenim vrtlogom albuma“ od strane BBC Music Magazina, koji mu je dodelio 5 zvezdica i cenjene kritike. Magazin Gramofon pohvalio je "maštovitost“: "...sa Radulovićem kao naratorom, ovo je album sa zadivljujućim pričama.“

Na albumu Koreni (Warner Classics) , između ostalih, nalaze se kompozicije: Što te nema pevačice Jadranke Stojaković, Hommage (omaž) Aleksandru Šišiću, Đelem, Đelem, Makedonsko devojče, King David, Mambo, Moscow Night, The Butterfly Lovers, Indifference, i druge.

Foto: CEBEF /CEBEF

Autor: redportal.rs