Vesić je rekao da će se od Batajnice do Bubanj potoka stizati za 23 minuta za šta je, ako se prolazi kroz grad u vreme špica, potrebno i više od sat vremena.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da je izgradnja obilaznice oko Beograda, koja će večeras svečano biti otvorena, tri decenije nakon početka radova - veliki uspeh i pobeda svih građana Srbije, i san koji su ostvarili predsednik Aleksandar Vučić i SNS.

- Vučić i SNS ostvaruju snove koji postoje već pola veka, a neki i duže, i rešavaju glavne infrastrukturne probleme koji nisu rešavani decenijama - istakao je Vesić u emisiji Fokus na TV B92, dodajući da će obilaznica za saobraćaj biti puštena sutra od devet sati.

Naveo je da je izgradnja obilaznice oko Beograda suštinski važna jer sav putnički saobraćaj iz pravca Šida i Novog Sada, ka Nišu ili drugim gradovima, ka jugu, više neće morati da prolazi kroz centar Beograda, već će imati obilaznicu koja je, iako dva kilometra duža - mnogo brža.

Vesić je rekao da će se od Batajnice do Bubanj potoka stizati za 23 minuta za šta je, ako se prolazi kroz grad u vreme špica, potrebno i više od sat vremena.

Foto: Instagram.com/vesicg

- To će rasteretiti most Gazelu, smanjiti zagađenje i gužve u samom centru grada - istakao je Vesić i dodao da je Gazela najopterećeniji most preko koga dnevno prođe između 200.000 i 250.000 građana, nešto više od 128.000 vozila, oko 7.000 lakih kamiona i oko 3.000 vozila javnog prevoza, kako piše Pink.rs.

Ministar je naveo da se obilaznicom povezuju Batajnica, petlja Ostružnica, Orlovača, tunel Straževica i Bubanj potok što, dodao je, predstavlja sektor B obilaznice, dok je sektor A od Batajnice do Dobanovaca, koji je dužine desetak kilometara, odavno završen.

Naveo je da je sektor B podeljen u šest faza i da je poslednja faza, od Straževice do Bubanj potoka duga 9,6 kilometara, te dodao da je sektor C dužine 31 kilometar, a sektor D 38 kilometara.

Autor: Pink.rs / Redportal.rs