Najavljeni novi sporazumi i zajednički projekti

Palić je danas mesto susreta državnih vrhova Srbije i Mađarske. Ovaj susret obeležiće Prvu sednicu strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske, a pre te sednice održan je sastanak šefova država i premijera 2 zemlje.

Sjani odnosi još jednom su demonstrirani srdačnim susretom lidera koji su ovekovečeni fotografijama, ali i objavama na društvenim mrežama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu nekoliko slika na kojima se vidi izuzetno prijateljska atmosfera između četvoro zvaničnika. Srdačnim tekstom ispod slika predsednik Srbije još jednom je naglasio srdačnu dobrodošlicu za predsednicu Mađarske Katalin Novak i premijera Viktora Orbana i istakao prijateljstvo između 2 naroda.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić je napisao sledeće:

"Strateško partnerstvo, razumevanje, međusobno uvažavanje, bliskost i prijateljstvo Srbije i Mađarske, danas će biti ponovo potvrđeni i konkretizovani novim sporazumima i projektima, na dobrobit svih naših građana.

Sa @katalin.novak, @orbanviktor i @anabrnabic dogovaramo velike i važne projekte koji će dati dugoročan doprinos rastu i razvoju Srbije i Mađarske, ali i obezbediti sigurnost za naše građane u vremenima koja dolaze. Time danas otvaramo još jedno poglavlje u saradnji i ispisujemo novu istorijsku stranicu u odnosima dve zemlje.

Živelo prijateljstvo Srbije i Mađarske!

- Sastanak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić sa predsednicom Mađarske Katalin Novak i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom."

Autor: Tanjug / redportal.rs