Pokazao da nije bezbedno 😉

Pre otprilike nedelju dana svetski mediji su objavili da su talibani u Avganistanu zarobili austrijskog državljanina i optužili ga špijunažu. ☝🏻 Austrijske vlasti tada nisu objavile o kome je tačno reč, već da se radi o ekstremnom desničaru koji je dugo aktivan u politici, prenosi Index.hr.

Bild je objavio da je reč o Herbertu Fritzu, 84-godišnjem poznatom austrijskom ekstremisti. Nakon objave članka pod naslovom Odmor s Talibanima u jednom desničarskom ekstremističkom časopisu, Fritz je privukao pažnju talibana, koji su ga oteli u Avganistanu. 😔

On se već nekoliko nedelja nalazi u pritvoru, a talibani ga optužuju za špijunažu. 😉

AUSTRIJSKO MINISTARSTVO BEZ REŠENJA

Ministarstvo vanjskih poslova u Beču je obavešteno o ovom slučaju i, na zahtev Der Standarda, potvrdilo je hapšenje austrijskog državljanina koji je, suprotno dugogodišnjem upozorenju o putovanjima, odlučio posetiti Avganistan.

Ministarstvo se trudi pronaći rešenje, iako se ističe da je konzularna pomoć u Avganistanu moguća samo u vrlo ograničenoj meri. Austrijski neonacisti su na svojim Telegram kanalima objavili vest o Fritzovom zatvaranju i apeluju na Ministarstvo stranih poslova da ga oslobodi. 📜

Prema najnovijim informacijama, Fritz je premešten u izolaciju, a talibanski sud namerava doneti presudu u roku od četiri nedelje.

Autor: Index.hr