"Kijev je izgubio i do 400 vojnika u pokušajima da probije front na više tačaka"

Kako je izjavilo rusko ministarstvo odbrane u petak, ukrajinska armija izgubila je na stotine vojnika nakon neuspelih napada u dva sektora fronta u poslednjih 24 časa.

Ministarstvo je izjavilo da su kijevske snage pokušale ofanzivu u dva pravca, kao i da su se bitke vodile u blizini tzv. Vremevski izbočine u južnom delu fronta, zapadno od grada Donjecka.

U prvoj oblasti, najintenzivnije borbe su se vodile u blizini naselja Rovnopol i Urožajnoje, gde su ruske snage odbile 5 ukrajinskih napada. Kao rezultat ovog neuspeha, Kijev je izgubio oko 200 vojnika, 5 tenkova, sedam oklopnih vozila kao i drugu opremu.

Ruske trupe odbile su još 5 napada kod naselja Pervomajsk, Petrovsk i Staromihajlovka svi locirani severozapadno od Donjecka. U ovoj oblasti gubici ukrajinske armije su procenjeni na oko 215 vojnika, tri oklopna vozila, 5 drugih vrsta vozila dva artiljerijska sistema.

Ukrajina je pokrenula veliku ofanzivu 4. juna. Prema izjavama Kremlja, do sada, nijedan od pokušaja proboja nije uspeo i svi napadi su se završili sa teškim gubicima ukrajinske armije.

Autor: redportal.rs