Porodice ubijenih tražile da mu se zabrani i raspolaganje sopstvenim stanom

Kako prenosi portal Mondo, ocu maloletnika koji je počinio masovno ubistvo u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar zabranjeno je da koristi svoj stan u centru Beograda, delove poslovnog prostora i putničko vozilo čiji je vlasnik.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je ocu tinejdžera ubice zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik. Rešenje za određivanje privremenih mera doneto je na predlog porodica ubijene dece u OŠ Vladislav Ribnikar.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu u pitanju su, stan u Beogradu, delovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo. Ovu meru zahtevale su, navodno, porodice ubijene dece, a ona će trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja, koja ne zadržava izvršenje rešenja.

Okrivljenom V. K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika. Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprećena je 12 godina robije.

Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina.

Autor: Mondo.rs