Snimanje počinje krajem avgusta

Poslednje pripreme za snimanje filma Đeneral uveliko traju, a glumac Igor Đorđević koji je do sada bio viđen za naslovnu ulogu morao je da napusti projekat usled brojnih obaveza.

Scenarista i režiser filma Miloslav Samardžić potvrdio je da će Đorđević ostati uz ekipu filma u svojstvu savetnika, dok će lik generala Dragoljuba Draže Mihailovića tumačiti glumac Nikola Rakočević.

Ja sam njemu zahvalan, on je sa nama bio na dve probe i kostimskoj probi. Prosto, takav je čovek, kada ne može da se skroz preda nečemu onda je bolje da odustane, nego da odigra polovično. Znači, on daje ili maksimum ili kaže: Hajde da nađemo drugo rešenje.

Samardžić dodaje i da je upravo Igor Đorđević predložio Nikolu Rakočevića kao njegovu zamenu za glavnu ulogu u ovom filmu.

IZVOR: YT / Pogledi

Rakočević je naveo da očekuje da će uspešno snaći u ovom liku, budući da ima iskustva u tumačenju istorijskih ličnosti:

Što se tiče lika Draže Mihailovića i toga šta ja treba da uradim u ovom projektu, jeste da predstavim život čoveka. A to je, u principu, najkomplikovanije. Pogotovo kod istorijskih ličnosti, gde imamo činjenice, fotografije, pisane razgovore... S jedne strane, to olakšava dosta stvar, ali s druge strane je i obaveza. To ne bi trebalo da bude plod mašte.

Početak snimanja planiran je za 29. avgust, a produkcija poziva sve zainteresovane koji su u mogućnosti da pomognu i podrže realizaciju filma.

Autor: Filip Pejković