Bivši zaposleni tužio poslodavca.

Poslodavac je otpustio Kineza Vanga jer je previše vremena provodio u toaletu tokom radnog vremena. Muškarac je navodno uzimao pauze u kupatilu od 47 minuta do 6 sati.

Vang je tužio svog poslodavca zbog nezakonitog otkaza nakon što je dobio otkaz jer je previše vremena provodio u toaletu tokom radnog vremena. Nakon operacije zbog anorektalnog problema, muškarac je nastavio da oseća bol i nelagodnost, pa je počeo da provodi 3 do 6 sati u toaletu svakog dana. Vangov bivši poslodavac tvrdi da je tokom perioda od 10 dana uzeo ukupno 22 pauze u kupatilu, koje su trajale između 47 minuta i 6 sati. Pozivajući se na odredbe u priručniku za osoblje koje se odnose na kašnjenje, rano napuštanje posla i ovlašćena odsustva, neimenovana kompanija iz Tjenđina raskinula je Vangov radni odnos.

Vang je operisan u decembru 2014. godine, a njegov poslodavac tvrdi da je počeo da pravi neuobičajeno duge pauze u kupatilu nakon što se vratio na posao u julu 2015. godine, nešto što je proveo nekoliko sati u kancelarijskom toaletu. Nakon što je Vanga nadgledao između 7. septembra i 17. septembra 2015, tokom kojeg je uzimao najmanje 3 duge pauze u kupatilu dnevno, kompanija je odlučila da mu raskine radni odnos.

U oktobru 2015. Vang je tražio arbitražu da vrati svoj položaj u kompaniji, a viši sud u Tjanđinu je presudio da pauze u kupatilu tog čoveka nisu bile u okviru "razumne i normalne fiziološke potrebe.” Vang nije vratio posao.

Autor: redportal.rs