Srpski teniser važi za autsajdera prema kladionicama

U petak na ovogodišnjem Rolan Garosu zakazano je finale pre finala. 🤩

U polufinalnom meču Novak Đoković i Karlos Alkaraz ukrstiće rekete i sve oči ljubitelja tenisa su uprte u ovaj susret dvojice najboljih.

Dok se čeka da bude određen termin ovog duela, trener mladog Španca Ferer govorio je o srpskom teniseru:

- Novak je jedan od najboljih u istoriji i sigurno će igrati tako... Pronalaziće rešenja zato što zna kako igra Karlos. Đoković se neće predati ni kada je 6:2. Već je znao milion puta da okrene i dobije nemoguće mečeve. Ne očekujemo da pobedimo 6:1, 6:2, 6:2 -započeo je Ferer, a potom poručio:

- Mi smo sa obe noge na zemlji i dobro znamo šta Nole radi već 20 godina - obazriv je trener Alkaraza.

IZVOR: TW / @rolandgarros

Ferer ističe da Alkaraz ne oseća pritisak i da ne razmišlja o tome što se Đoković bori za 23. grend slem, a mladi teniser za drugo finale, tako da zna da pobedio ili izgubio pred njim je velika karijera:

- Radim sa njim pet godina i znam koji nivo tenisa može da pruži. Ono što me impresionira je nivo tenisa koji ima u važnim trenucima i protiv najboljih. Brzo je sazreo i još od kada je igrao čelendžere priča mi da je spreman da pobeđuje. Spreman je da uradi velike stvari u tenisu. Ima velike ciljeve i veruje da može da pobedi bilo koga, jasno je da veruje u sebe. Moramo da verujemo i mi u Karlosa da može do drugog grend slema - naveo je Ferer, da bi posle svega poručio za El Espanjol da je Đoković favorit u predstojećem meču.

- To je zato što je Đoković odigrao mnogo ovakvih mečeva, ali i dalje je Alkaraz spreman da igra. Trenira za ovakve momente i ovakve mečeve. Želi da napravi istoriju korak po korak - zaključio je Ferer.

U 2. polufinalnom meču sastaju se Aleksandar Zverev i Kasper Rud. 🎾

Autor: redportal.rs