Zamereno mi što sam to javno rekao, tvrdi Knežević

Nosilac izborne liste Za budućnost Crne Gore na vanrednim parlamentarnim izborima, predsednik Demokratske narodne partije i poslanik Skupštine Crne Gore Milan Knežević saopštio je koliko je Srbija, na zalaganje predsednika Aleksandra Vučića, pomogla srpske kulturne institucije i eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

U intervjuu za televiziju Adria, Knežević je rekao da mu je zamereno što je govorio na skupu Srbija nade, ispred Narodne skupštine u Beogradu 26. maja, a da je tamo saopštio samo istinu:

Jesam li ja bio dužan da saopštim istinu? Jesam li rekao u Beogradu: sedi krivo, zbori pravo. Neki su zaboravili da su dobili novac, koji kritikuju po kuluarima to moje obraćanje u Beogradu. A vidite, ovde nigde ne piše Milan Knežević...
View this post on Instagram

A post shared by Милан Кнежевић (@milanknezevic_dnp)

IZVOR: IG / @milanknezevic_dnp

Knežević je naveo da je od 2016. do 2021. godine Srbija finansijski pomogla Matici srpskoj - Društvu članova u Crnoj Gori, izgradnju Sabornog hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Beranama, kupovinu i aktivnosti Srpske kuće u Podgorici, aktivnosti Srpskog nacionalnog saveta, Srpske književne zadruge, Društva za unapređenje političke kulture Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, Udruženja književnika Crne Gore, Matice Boke i Instituta za srpsku kulturu u Nikšiću. Ukupan iznos sredstava koje je Srbija izdvojila u ovom pogledu jeste 9.939.000 evra.

Pored toga, Knežević je naveo i da je Srbija od 2014. do 2022. godine sa 3.864.000 evra, pomogla Mitropoliju crnoogrsko-primorsku i Eparhiju budimljansko-nikšićku Srpske pravoslavne crkve, što u zbiru čini oko 14.000.000 evra pomoći koja je srpskoj zajednici u Crnoj Gori stigla iz Srbije za vreme mandata Aleksandra Vučića.

Autor: Filip Pejković