Zagrebački gradonačelnik smatra da će stadion u Kranjčevićevoj biti jedan od najmodernijih u Evropi ☝🏻

Gradski stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu kreće u rekonstrukciju, verovatno sledeće godine, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Tomislav Tomašević. Cena će biti nešto ispod 20 miliona evra. 🤑 Kapacitet stadiona će se povećati kako bi se na njemu mogle igrati evropske utakmice. Stadion bi mogao biti obnovljen do proleća 2025. godine, piše Index.hr.

Zagrebački gradonačelnik smatra da će stadion u Kranjčevićevoj biti jedan od najmodernijih u Evropi zbog samoodrživosti. Imaće solarne panele koji će osigurati uštedu električne energije te spremnike za vodu kojima će se travnjak moći grejati ili hladiti. Kapacitet će se povećati na 12 hiljada gledalaca jer će se izgraditi dve tribine. Evo kako bi stadion trebao izgledati nakon rekonstrukcije.

- Uz stadion će biti izgrađen i parking te novi gradski trg. Na krovu će biti velike solarne ploče od kojih će se stadion napajati energijom. Biće energetski održiv i po tome bi trebao biti jedan od najmodernijih stadiona u Evropi - rekao je Tomašević.

Autor: Index.hr