Ruski predstavnik bez dlake na jeziku na sastanku u UN

Ukrajina je uništila branu Kakovka i to je nezapamćen zločin čiji je cilj da kazni Krim zato što je odabrao Rusku Federaciju 2014. godine, jasno je stavio do znanja ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzia u Savetu bezbednosti.

Ruski diplomata je izneo izveštaje američkih medija koji su jasno dokumentovali napade ukrajinskih snaga na Kakovka branu još. 2022. godine, koristeći američkim HIMARS raketama.

Osećajući se osnaženo i osiljeno zbog potpune podrške i ohrabrenja Zapada, kijevski režim je odlučio da ovaj put do kraja sprovede svoj teroristički plan.

On je dodao da su Ukrajinci značajno povećali izbacivanje vode iz Dnjepropetrovske hidroelektrane, što je dovelo do još većih poplava nizvodno što ukazuje da je sabotaža planirana unapred.

Teroristički napad je učinjen sa ciljem da oslobodi ukrajinske snage za tzv. kontraofanzivu koje je, kako on navodi, trenutno zaglavljena u Zaporožju, i da načini enormnu humanitarnu katastrofu i štetu populaciji Hersona.

Poplava ne samo da je uništila više od 10 gradova u reku, već je i smanjila nivo vode u Severnokrimskom kanalu koji je izvor vode za ceo Krim. Ukrajina je i pre zatvorila kanal, nakon 2014. godine i referenduma o pripajanju Rusiji. Ponovo je otvoren tek prošle godine, nakon što su ruske snage zauzele ceo region.

Sudeći prema Nebenzi, Kijev je ponovo odlučio da se osveti stanovnicima Krima zbog njihove odluke da se pridruže Ruskoj Federaciji i da zbog toga ostave ceo Krim bez vode.

Sve navode od strane Ukrajine, SAD, i EU da je Rusija kriva za uništenje brane nazvao je dobro koordinisanom kampanjom dezinformisanja, postavljajući je u istu grupu izjava poput onih gde je Ruska Federacija optuživana da granatira svoje vojnike i osoblje u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, ili da je Rusija sama uništila svoj gasovod Severni tok.

Prema ruskom predstavniku, Kijev je u potpunosti usvojio terorističke metode, od bombardovanja krimskog mosta pa sve do ciljanog ubistva novinara Darije Dugine i Vadlena Tatarskog, kao i pokušaja ubistva Zakara Prilepina.

Kijevski režim ima odlične učitelje, koji su odgovorni za uništenje Severnog toka i za namerno ciljanje Tabka brane (Sirija). Zapad je navikao da radi prljave poslove tuđim rukama. Takođe ne isključujemo ni da će u budućnosti doći do provokacije u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.

Na kraju je istakao, da iako svi znaju odakle dolaze napadi na elektranu niko do sada nije osudio ukrajinske napade.

Autor: redportal.rs