Stavili su joj lisice, mrežastu kapuljaču i uperili u nju elektrošoker

Britanska policija je 91-godišnjoj starici stavila lisice i kapuljaču preko glave, te joj pretila elektrošokerom zbog - svađe sa njegovateljem.

Metropolitanska policija saopštila je da je 91-godišnja starica bila uznemirena i da je navodno pljunula jednog policajca kada su pozvani u njen dom u Pekamu 9. maja. Stavili su joj lisice, mrežastu kapuljaču i uperili u nju elektrošoker pre nego što je odvedena u bolnicu.

Zbog tog incidenta jedan je službenik već suspendovan, a pet drugih stavljeno je na ograničene dužnosti, pa nemaju kontakt s javnošću, prenosi Telegraf.

Neovisna kancelarija za policijsko ponašanje (IOPC) istražuje šta se dogodilo, a glavni nadzornik detektiva Seb Addžej-Ado rekao je da ne sme da otkrije detalje incidenta:

- Iako ne želim da unapred osuđujem ovaj proces, policajci znaju da moraju moći opravdati bilo kakvu upotrebu sile ili sputavanja, a to ćemo očekivati i od policajaca uključenih u ovaj incident.

Dodao je da se zalaže za transparentnost, te da je članu ženine porodice dozvoljeno gledanje snimka incidenta s video-kamera.

Autor: Telegraf