Vučić: Kurti je jedini krivac

Današnja situacija na Kosovu i Metohiji ponovo je postala aktuelna u skoro celom svetu. Zauzimanje zgrada opština na severu Kosova i Metohije od strane tzv. bezbednosnih snaga tzv. Kosova Srbe je navela na miran protest.

Rano jutros Srbi su kao i svakog ponedeljka krenuli na svoje poslove, ali nisu mogli da uđu u zgrade kako bi pristupili svojim radnim mestima. Situacija je eskalirala u jednom momentu, a epilog je preko 50 ranjenih Srba dok je 1 u teškom stanju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima, a između ostalog je zamolio zapadne zemlje da urazume Prištinu:

Pozivam još jednom zemlje Kvinte da urazume svoje čedo, jer to čedo može da izazove takvo čudo kakvo niko drugi nije izazvao. Zato i beskrajno molim da to urade, jer Srbi i Srbija hoće mir i ne tražimo ništa više.

Predsednik je izjavio da su srpske snage raspoređene na administrativnoj liniji, a večeras će sa njima Vučić biti na terenu i pratiti situaciju:

Mi ćemo ih noćas obići, i nećemo dozvoliti pokolj Srba. Razgovarao sam sa međunarodnim zvaničnicima, a sutra treba da bude održan sastanak sa predstavnicima Kvinte.

Autor: redportal.rs