15 putnika je ispalo iz prikolice i povređeno 🤕.

Policija je saopštila detalje jučerašnje nesreće u Istri u kojoj je povređeno 16 maturanata. Oni su potvrdili da je prevrnutom prikolicom i traktorom upravljao maloletnik.

- U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 10.35 časova u Prtlogu je povređeno 16 osoba. Policijski službenici su izvršili uviđaj na mestu nezgode i utvrdili da je do nje došlo kada je maloletno lice, pre sticanja prava upravljanja motornim vozilom, upravljalo traktorom pulskih registarskih oznaka za koji je bila pričvršćena prikolica.

Izlaskom na oštru krivinu i nizbrdo, vozač je iz za sada nepoznatog razloga pomerio traktor na suprotnu stranu puta, zatim je napustio put i nastavio kretanje napred, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sleteo niz krivinu. Pri tome se prikolica odvojila od traktora i prevrnula, a 15 putnika je ispalo iz prikolice i povređeno.

Osim putnika, povređen je i maloletnik koji je upravljao traktorom, a svima je na licu mesta ukazana lekarska pomoć, nakon čega je 14 osoba zbrinuto u pulskoj bolnici, a dve osobe su prevezene u riječku bolnicu.

Policijski službenici nastavljaju sa utvrđivanjem okolnosti događaja, saopšteno je iz policije.

Autor: Telegraf.rs