Tada je uhapšeno 10 osoba.

Albanski Specijalni sud za organizovani kriminal i korupciju pustio je na slobodu jednog od uhapšenih u okviru akcije koja je dovela do otkrivanja 430 kilograma kokaina koji je preko Luke Bar dopremljen do Albanije.

U akciji u kojoj je ta droga zaplenjena učestvovala je i crnogorska policija.

Na ovaj način, Sud je uvažio zahtev advokata Sokola Tahiraja da na slobodu pusti njegovog klijenta K. K. koji je uhapšen u okviru policijske akcije. Kako prenosi albaniandailynews.com, pritvor je zamenjen merom obaveznog pojavljivanja.

Velika akcija albanske i crnogorske policije, uz podršku američke DEA i njene kancelarije iz Grčke, izvedena je 24. novembra prošle godine, i tada je otkriveno 430 kilorgama kokaina sakrivenog u pošiljci 20 tona đubriva.

Ukupno je tada uhapšeno 10 osoba, među kojima je bio i nekadašnji gradonačelnik opštine Frakul.

Kokain vredan 40 miliona evra, za koji je crnogorska policija utvrdila da se nalazi u pošiljci organskog đubriva - koje je još u julu prošle godine stiglo u Luku Bar iz kolumbijske luke Buenaventura brodom Monte Cervino - zaplenjen je u Albaniji u novembru.

Ova zapljena kokaina bila je samo jedna u nizu sličnih akcija policije, u kojima je u više navrata pronađena velika količina ove opojne droge.

Autor: Telegraf.rs