Osuđeni na izdržavanje zatvorskih kazni

Otac i sin iz Masačusetsa osuđeni su na izdržavanje zatvorskih kazni jer su izvršili prevaru na lutriji kojom su se obogatili, dok su dobitnicima nagrada pomagali da izbegnu plaćanje poreza, saopštila je danas kancelarija američkog tužioca u Bostonu.

Ali Džafar (63) i Jusef Džafar (29) osuđeni su na 5, odnosno na nešto više od 4 godine zatvora, prenosi AP i dodaje da im je naređeno da isplate 6 miliona dolara, javljaju Nezavisne.

Oni su u periodu od 10 godina unovčili 14.000 dobitnih lutrijskih listića, oprali više od 20 miliona dolara prihoda, a zatim lagali u svojim poreskim prijavama kako bi prevarili poresku upravu za oko 6 miliona dolara 😱😱😱.

Njih dvojica su, uz popust, kupovali dobitne listiće od ljudi koji su želeli da izbegnu da budu identifikovani kao dobitnici od strane državne komisije za lutriju koja zadržava poreze, prenosi Tanjug.

Nakon toga, otac i sin bi preuzeli novčanu nagradu.

Oni su prijavili dobitke, ali su u poreskim prijavama istovremeno tvrdili da su ista sredstva izgubili na kockanju kako bi izbegli da plate federalni porez na dohodak.

Autor: nezavisne.com