"U zemlji kojoj vlada empatija, nijedan čovek nije i ne može da ostane ravnodušan na bilo čiju patnju, posebno na patnju onoga koji ne snosi nikakvu krivicu."

Supruga predsednika Aleksandra Vučića, Tamara Vučić otvorila je danas Prvu regionalnu konferenciju o dišenovoj o dišenovoj mišićnoj distrofiji.

- Posebno mi je drago je što se Prva regionalna konferencija o dišenovoj mišićnoj distrofiji održava upravo u Beogradu. I drago mi je što danas nije 7. septembar, međunarodni dan ove bolesti. Time, zapravo, pokazujemo da mislimo, da brinemo, da radimo, i posvećujemo pažnju i onda kada tema nije u fokusu javnosti. - rekla je Tamara i dodala:

- U zemlji kojoj vlada empatija, nijedan čovek nije i ne može da ostane ravnodušan na bilo čiju patnju, posebno na patnju onoga koji ne snosi nikakvu krivicu. Takva zemlja, takvo društvo ne ostaje nemo na pozive ugroženih i čini sve da tu patnju umanji, ako je moguće, spreči. Duboko verujem da je Republika Srbija takva zemlja koja napreduje pokazujući svoje plemenite osobine, tako što se sa izazovima današnjice, sa problemima koje obuhvataju celo čovečanstvo, bez izuzetka, bori smisleno, konkretno i konstruktivno angažujući sve relevantne državne institucije.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

IZVOR: IG / @tamara.vucic.serbia

DMD je opaka bolest koju trenutno u Srbiji ima preko 200 dečaka. Deca sa ovom bolešću se nakon rođenja normalno razvijaju, a prvi simptomi se iskazuju izmežu 3. i 5. godine, kao posledica propadanja mišića. Oboleli od ove bolesti imaju ubrzano propadanje mišića, i većina već sa 12 mora da koristi kolica, a mnogi ne dožive svoj 20. rođendan

Autor: redportal.rs