- Na platformi Čuvam te, kreiran je sistem za prijavu nasilja koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove - navela je premijerka.

Na sednici Skupštine Srbije posvećenoj bezbednosnoj situaciji, Brnabićeva je juče rekla da su, u skladu sa programom rada vlade do 2026. godine i prioritetom unapređenja bezbednosti dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama vaspitanja i obrazovanja, preduzete aktivnosti za puštanje u rad elektronskog sistema prijave nasilja za građane i nadležne organe i ustanove u okviru nacionalne platforme za prevenciju nasilja koju uključuju decu.

- To je platforma Čuvam te. Pored video snimaka, sa predavanjem na različite teme u vezi sa bezbednošću i vršnjačkim nasilje, na platformi Čuvam te, kreiran je sistem za prijavu nasilja koji će koristiti građani, nadležni organi i ustanove - navela je premijerka.

Dodala je da će na jednom mestu, preko Trijažnog tima koji je uspostavljen u okviru Ministarstva za informisanje i telekomunikacije, svi nadležni organi pratiti bukvalno svaku prijavu nasilja prema detetu i tok njenog rešavanja.

- Status prijave će biti dostupan u svakom trenutku, a i građani će moći da podnose prijave Trijažnom timu, prate tok i ishod - rekla je Brnabićeva.

Ona je naglasila da su policijski službenici, njih 12.368, saobraćajne i kriminalističke policije, već počeli i u narednom periodu će nastaviti obezbeđivanje 1.832 škole, kako državne, tako i privatne.

Autor: RedPortal