Partizan večeras ide na SVE ili NIŠTA!

Košarkaši Partizana večeras od 21.00 čas gostuju ekipi Real Madrida u okviru poslednje odlučujuće utakmice plej-of serije najvećeg evropskog klubskog takmičenja Evrolige.

Crno-beli su poveli 2:0 u seriji u Madridu, međutim u Beogradu izostankom ključnih igrača Kevina Pantera i Matijasa Lesora Madriđani su izjednačili i odveli seriju ponovo u Madrid gde će se večeras saznati koji klub ide na Fajnal-for u Kaunas.

Pred večerašnji meč trener crno-belih Željko Obradović izjavio je:

- Peta utakmica, nema šeste, to je valjda problem... Neko će na Fajnal-for, svašta se desilo u ovoj seriji i peta će da odluči. Idemo sa željom da damo sve od sebe i naravno da smo iz ove dve utakmice u Beogradu izvukli pouke i razgovarali na treninzima kako bismo popravili šta nije valjalo. Pre svega moramo da na Tavaresu postavimo odbranu, da im ne dozvolimo kontre i da imamo bolji protok lopte kao odgovor na njihovu zonu. Pogledajte poslednju utakmicu kako smo izgubili, jedna lopta, skok, odbrana, to može da odluči. Sve su to faktori koji odlučuju na košarkaškoj utakmici i treba biti spreman na sve i reagovati na tok utakmice - poručio je Obradović. 

Centar Partizana i jedan od najboljih košarkaša Evrolige Matijas Lesor rekao je:

- Idemo da budemo ono što jesmo. Da igramo odbranu, ako budemo agresivni. Kada smo takvi možemo da dobijemo svakoga na bilo kom parketu. Zavisiće od toga koliko agresivni budemo, koliko budemo imali želje i koliko budemo bili fokusirani. Znamo šta nas čeka, ovo je utakmica za Fajnal for. Imali smo dve na domaćem terenu na kojima nismo uspeli da uradimo ono što smo želeli, ali imamo još jednu šansu - istakao je Lesor. 

Autor: redportal.rs