Krunisanju je trebalo da pristvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je otkazao put u London zbog tragedija koje su se desile u Srbiji!

Svečana ceremonija krunisanja započeće u subotu 6. maja, u 10.20 časova po lokalnom vremenu (11.20 po srednjeevropskom) procesijom od Bakingamske palate preko Trafalgar skvera i pored parlamenta do Vestminsterske opatije, gde bi kraljevska kočija trebalo da stigne oko 11 sati. 👑

Kako javljaju reporteri Telegrafa, na ulicama je već sada više stotina građana, koji zauzimaju mesta kako bi bili što bliže kraljevskom paru tokom sutrašnjeg dana.

Primetne su i pojačane mere bezbednosti, te su pripadnici policije gotovo na svakom koraku, a brojne ulice zatvorene su za saobraćaj. Ispred objekata i na trotoarima stoje redari, koji osim policije prate da sve prolazi u najboljem redu.

Foto: Tanjug AP/Stefan Rousseau

- Sve je spremno za sutrašnju ceremoniju - ljubazno su poručili reporterima.

U ovim trenucima nemoguće je prići do same zgrade Vestminsterske opatije, jer su postavljene zaštitne ograde. Takođe, grad nadleću i helikopteri i odjekuju sirene usled prolaska vozila visokih zvanica koje tokom čitavog dana pristižu u London.

Istovremeno, u Bakingemskoj palati kralj i drugi članovi kraljevske porodice dočekuju zvanice koje će prisustvovati sutrašnjoj ceremoniji. Tu su brojni svetski lideri i pripadnici drugih kraljevskih porodica.

Podsetimo, krunisanju je trebalo da pristvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će otkazao put u London zbog tragedije koja se dogodila u školi Vladislav Ribnikar, u kojoj je stradalo osmoro dece i čuvar, i tragedije u Mladenovcu i selima Malo Orašje i Dubona, gde je ubijeno osmoro, a ranjeno 14 ljudi.

Autor: Telegraf / Redportal.rs