Ne znate da odlučite koji način stavljanja senke za oči vam najviše odgovara ili koji da primenite u odnosu na događaj na koji idete? 🤔

Predstavljamo vam šest jednostavnih načina za nanošenje senke za oči, kako bi vam bilo lakše da odlučite koji će vam najbolje pristajati.

Za početak naglasite određene delove oka ✨

Šminka je, kao što i same znate, igra i trik svetla. Naglašavanjem određenih delova oka, možete stvoriti iluzuju svetlijeg oka. Koristeći svetliju senku u ovim delovima (prikazani na slici), pomažete im da budu naglašeni, a tamnijom dodajete dubinu.

Mesta na koja biste trebali da stavljate svetlu senku su: ✨

unutrašnji ugao oka, na sredini kapka, i ispod luka obrve. Oči će vam izgledati veće i svetlije. Postoje neograničeni načini da koristite senke za oči. Kombinovanjem različitih boja i tekstura možete stvoriti različite oblike očiju koji će se slagati uz vaš trenutni stajling. Potrudite se da eksperimentišete! Uzmite senke koje niste do sad koristili i koje imaju drugačije boje, koje ne uobičajeno ne koristite.

Unutrašnja ivica kapka ✨

Dodajte tamniju senku u unutrašnji deo kapka. Ovo je odlično mesto za one koje imaju malo veći razmak između očiju, jer vizuelno smanjuje razmak između očiju.

Spoljna ivica kapka ✨

Ovaj način odgovara svim oblicima oka, ali najviše onim ženama koje imaju manji razmak između očiju. Stavljajući senku na spoljnu ivicu oka daćete očima vizuelni efekat da su razdojenije, ali i šire.

Obe ivice ✨

Ovaj način je najbolji jer pristaje i naglašava bilo koji oblik oka. Dodavanjem tamnije senke na obe ivice oka, spoljašnju i unutrašnju i naglašavanjem svetlom senkom, kako je prethodno prikazano, oči mogu izgledati i veće i manje u isto vreme. Uz ovaj način stavljanja senke, idu i neutralne i tamne senke.

Mačkast način ✨

Vizuelno podignite oči uz ovaj mačkasti način stavljanja senke, tako što ćete najtamniju senku staviti na spoljnu ivicu oka u krilastom obliku (ka gore). Ako su vam kapci malo spušteni (ili mnogo), ovakav tip šminkanja će učiniti podignutim. Izvijeni oblik, daće vam dozu mističnosti.

Spoljna ivica kapka, nabori spojeni u krilasti oblik ✨

Tamnu senku stavite u spoljašnji ugao oka i nabor (gde se kapak previja), a zatim spojite u oblik koji ide ka obrvi, spajajući se sa svetlom senkom koja je ispod obrva.

Autor: Magazin Novosti