Ako ste ljubitelj višanja, ovaj recept morate isprobati. Čizkejk sa ovim voćem izuzetno je lagan, osvežavajuć, a uspeva i početnicima u kuhinji. Potrebno je da odvojite malo slobodnog vremena i dobićete savršen desert.
Sastojci: 👩🏻🍳
250 gr višanja
60 gr šećera
20 gr kukuruznog skroba
300 gr mlevenog keksa
100 gr putera
100 gr krem sira
50 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Priprema: 👩🏻🍳
Višnje, šećer i skrob ubacite u šerpu, pa kuvajte dok se ne zgusne. Potom sipajte u posudu, pokrijte smesu folijom i ostavite da se ohladi.
Mleveni keks pomešajte sa istopljenim puterom, pa sjedinite ova dva sastojka. Sipajte u kalup, pa utisnite. Potrebno je da rukama utisnete ravnomerno deblji sloj kako po dno, tako i po ivicama. Stavite u frižider na pola sata.
U posebnoj posudi umutite šećer u prahu i krem sir, pa dodajte slatku pavlaku. Ponovo umutite mikserom. Potom fil dodajte preko ohlađenog keksa, pa premažite smesom od višanja. Ubacite u frižider da se ohladi.
RECEPT: Čokoladni čizkejk sa orašastim plodovima 👩🏻🍳🍰🍫
RECEPT: Čizkejk od samo četiri sastojka 👩🏻🍳🧀
RECEPT: Kolač „SVE PO DVA'' 👩🏻🍳🍏
Autor: Magazin Novosti