Nominovano je 172 kandidata.

Da je ljubav ta koja definiše, pokreće i održava jedno društvo, pokazale su nam brojne pristigle prijave, u okviru trećeg konkursa, koji organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji, a uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, pod nazivom Ko je tvoj heroj?.

Nominovano je 172 kandidata različitih zanimanja, mesta stanovanja i obrazovnih profila, a svima im je zajednički altruizam, odnosno dobra dela kojima su se tokom 2022. istakli u svojoj lokalnoj zajednici.

Sa željom da afirmišemo dobra dela, i ljude koji ih čine, pored zaslužene promocije, EU za kulturno nasleđe i turizam, nagradiće 10 pobednika konkursa putovanjem za dvoje Otkrij Istočnu Srbiju. Pored glavne, izabrani heroji i heroine, dobiće i vredne nagrade koje su obezbedile domaće i međunarodne kompanije.

Glasanje za heroje je potpuno anonimno i odvija se preko sajta onisuheroji.rs, a biće otvoreno do 30. aprila. Svi kandidati su predstavljeni svojim kratkim biografijama, i pre svega objašnjenjem zašto su nominovani, odnosno čime su zadužili svoje sugrađane i širu zajednicu.   

Ovaj konkurs namenjen je onim malim-velikim ljudima iz naše okoline, koji strpljivo i nesebično čine dobra dela, često daleko od očiju javnosti, a svakako daleko od medijske pompe. Svako može biti taj heroj - solidarna komšinica, posvećeni lekar, učiteljica, vozač autobusa, medicinski tehničar, rođak, prijateljica, sportistkinja, poznanik, svako ko se tokom 2022. istakao svojim dobrim delima prema široj zajednici

Konkurs realizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. 

Glasajte za svog heroja na sajtu onisuheroji.rs

Autor: Redportal.rs