Povrh toga, velikoj većini Španaca ne smeta ako je njihov partner manje privlačan, manje obrazovan ili zarađuje manje od njih

Sve više Španaca voli ideju o otvorenim brakovima, a skoro polovina njih kaže da je u redu imati više od jednog seksualnog partnera u isto vreme, prenosi Euronevs.

Prema istraživanju Španskog centra za sociološka istraživanja (CIS), više od 47% ispitanika reklo je da se slaže ili u potpunosti slaže da osoba može imati više od jedne aktivne seksualne veze. To je povećanje od 10% u odnosu na prethodnu anketu iz oktobra 2021.

Istraživanje je takođe pokazalo rastući trend ka otvorenim vezama, pri čemu je više od 41% Španaca reklo da partneri mogu da imaju seks sa drugim ljudima van svoje veze, a da ne budu romantični.

Skoro 70% ispitanika složilo se da "prava ljubav može pobediti sve", a još 80% je reklo da će, ako je neko zaista zaljubljen u svog partnera, biti večni zauvek.

Povrh toga, velikoj većini Španaca ne smeta ako je njihov partner manje privlačan, manje obrazovan ili zarađuje manje od njih.

CIS je vladina agencija koja meri javno mnjenje o sociološkim pitanjima. Istraživanje je bilo usmereno na skoro 2.500 građana i predstavljalo je treći pogled agencije na pogled Španije na društvene odnose u svetu posle pandemije.

Pored pitanja o romantičnim vezama, CIS je pitao ljude o njihovom ukupnom zadovoljstvu porodičnim životom. Nešto više od 41% ocenilo je svoje zadovoljstvo sa 10 od 10, u poređenju sa 31% potpuno zadovoljnih svojim prijateljstvom i 37% sa svojim partnerom – što je malo manje u odnosu na prethodno istraživanje.

Autor: redportal.rs