Iz bakine kuhinje stiže nam recept za heljdin hleb. Ukusniji, bez veštačkih aditiva - obezbedite vašoj porodici zdraviji obrok.
Potrebno je: 👩🏻🍳
20 gr svežeg kvasca
250 gr heljdinog brašna
250 gr hlebnog brašna (možete zameniti integralni pšenično)
350 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice šećera
1 ravna kašičica soli
Priprema: 👩🏻🍳
U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac dodati šeće i izmešati. Ostaviti da nadođe, pa ga sipati u vanglu.
Dodati 250 ml tople vode, oba brašna, ulje i so pa izmešati i rukama izmesiti dobro testo ili ga staviti da to uradi jači mikser.
Ostaviti pokriveno da odstoji 30 minuta, pa ga premesiti na stolu i staviti u tepsiju da opet odstoji.
Rernu uključiti na 220 stepeni, pa je smanjiti na 180 i staviti hleb da se peče 40 do 45 minuta.
Jako ukusan, a i zdrav.
RECEPT: Banana hleb 👩🏻🍳🍌🍞
RECEPT: Lažna pita sa sirom od bajatog hleba 👩🏻🍳🧀🍞
RECEPT: Mekani hleb koji će svi obožavati 👩🏻🍳🍞
Autor: Magazin Novosti