Nagetsi osvojili Zapadnu konferenciju u regularnom delu sezone

Kako prenosi portal Mondo, srpski košarkaš Nikola Jokić i zvanično je sa Denverom obezbedio prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije. Istorijski uspeh, prvi ikada od osnivanja Nagetsa, doneo im je Dalas koji je u noći između srede i četvrtka pobedio Sakramento. Na kraju je bilo 123:119 za Maverikse i na taj način je Denver na tri utakmice do kraja odahnuo, što znači da će do kraja regularnog dela moći i da odmara.

Denver je i dosta ranije mogao da obezbedi prvo mesto na Zapadu, međutim došlo je do neobjašnjivog opuštanja tima Majkla Melouna zbog koga se trener čak i naljutio na svoje košarkaše i opisao ih kao mekane. Ipak, bez obzira na tri poraza u poslednjih pet utakmica, Dalas je odigrao za njih i pogurao ih.

Interesantno, možda su Kajri Irving i Luka Dončić pobedom nad Kingsima oduzeli MVP priznanje Nikoli Jokiću, pošto se postavlja pitanje da li će ga Meloun uopšte koristiti do kraja regularnog dela sezone i da li će ga čuvati za plej-of. Dobro je poznato i koliko Džoel Embid se trudi da bi došao do MVP priznanja, tako da neće biti iznenađenje ako do kraja sezone bude "dodao gas" kako bi u završnici potukao srpskog asa.

Autor: Mondo.rs