Dečakovo telo odneto je na Institut za sudsku medicinu gde će biti urađena obdukcija, ali i toksikološke analize.

Drugarica dečaka S. F. (14), koji je danas oko 12.20 časova izvršio samoubistvo iskočivši kroz prozor dok je bio na nastavi u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Kačarevu, ispričala nam je da je u trenutku tragedije u školi na razgovoru kod direktorke bila njegova majka.

- Dok smo bili na času rekao je da mu je muka i zamolio je druga da otvori prozor, a drug je pitao nastavnicu nemačkog na čijem smo času tada bili da li može i ona je dozvolila - priča nam njegova drugarica. - Kad je zvonilo za kraj časa on se zatrčao preko učionice, jer je sedeo sam u zadnjoj klupi do zida, skočio na jednu malu klupu i bacio se kroz prozor. Nije ni sa kim komunicirao preko telefona, jer nam je zabranjeno da ih koristimo za vreme časova, pišu Novosti.

Kako se saznaje, dečak je zakasnio na čas nemačkog jer je bio kod direktorke na razgovoru. Kada je ušao u učionicu bio je neraspoložen. Njegovi drugovi nam kažu da mu je nastavnica prišla i pričala sa njim nekoliko minuta, nakon čega se on smirio. Na mestu gde je pao nema betona, već je zasađena trava.  

Jedan od dečaka koji je bio u učionici u prizemlju je iskočio kroz prozor kada je video da je S.F. pao, prišao mu, pozvao ga po imenu, pipnuo ga je da vidi da li je živ. S.F. je nešto nerazgovetno rekao, pokušao da se odigne na ruke i pao. 

Obezbeđenje škole nam je reklo da direktorka škole još neće davati još zvanične izjave. 

Autor: S. J .Matić