Pre svega petnaestak dana, iz Nišave je izvučeno telo starije ženske osobe, pa je ovo druga tragična nesreća u Nišavi ovog meseca.

Iz Nišave u Pirotu je izvučeno beživotno telo muškarca. Veruje se da je u pitanju migrant koji je u nabujalu reku upao nedaleko od mosta Gazela. Policija radi na identifikaciji leša, navode Pirotske vesti.

Do tragedije je došlo juče u kasnim popodnevnim satima, kada je nedaleko od naplatne rampe, nakon potrage spasilačkih ekipa MUP-a, pronađeno beživotno telo muškarca. Nišava je u momentu tragedije imala veoma visok vodostaj.

Pre svega petnaestak dana, iz Nišave je izvučeno telo starije ženske osobe, pa je ovo druga tragična nesreća u Nišavi ovog meseca.

U Policijskoj upravi Pirot navode da su u cilju očuvanja bezbednosti građana Pirota, policijske patrole pojačane već godinama unazad, a pripadnici Policijske uprave u Pirotu, zajedno sa Regionalnim centrom granične policije prema Bugarskoj, svakodnevno preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti, pa su tako od početka ove godine sprečili 458 migranata da ilegalno uđu u Srbiju.

Policija je u 2022. godini, otkrila 40 osoba koje su prevozile migrante i oni su procesuirani za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok je u januaru i februaru za ovo krivično delo u saradnji sa nadležnim tužilaštvom procesuirano 11 osoba. U toku prethodne godine, na teritoriji Policijske uprave Pirot, otkriveno je ukupno 5.717 iregularnih migranata, a od početka ove 1.235 i oni se uglavnom smeštaju u prihvatne centre gde im se obezbeđuje adekvatan smeštaj. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će nastaviti da preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi naši građani i migranti, bili bezbedni.

Autor: Pirotske vesti