Izvršni direktor Tvitera Elon Mask je navodno u sredu rano ujutro poslao obaveštenje osoblju kako bi ih podsetio da rad od kuće nije prihvatljiv.

Prema izvršnoj urednici Platformera Zoi Šifer, Mask je poslao e-poštu zaposlenima u 2:30 ujutro, napisavši da kancelarija nije opciona. U mejlu se požalio da je pola sedišta u San Francisku bilo prazno dan ranije.

Mask nije ljubitelj rada na daljinu. Još u novembru je prekinuo Tviter-ov rad od kuće, rekavši zaposlenima koji su bili udaljeni od kancelarije da moraju da se pojave lično ili da smatraju da je njihova „stavka prihvaćena.

Prošlog leta poslao je sličnu poruku svojim zaposlenima u Tesli, govoreći zaposlenima da moraju da provedu najmanje 40 sati u kancelariji nedeljno. Rad na daljinu više nije prihvatljiv, bio je navodno sadržaj mejla.

Otkako je kupio platformu društvenih medija vrijednu 44 milijarde dolara, Musk nije pokazao nimalo bojazni da pokaže vrata zaposlenima na Tvitteru koji se ne slažu sa njegovom vizijom. Naredio je nekoliko krugova otpuštanja, i kao meru smanjenja troškova i kao sredstvo za izdvajanje onih koji se ne slažu sa pravcem kojim ide kompanija.

Autor: RedPortal