U glavnom gradu SAD-a se obeležava Veče srpske baštine

Košarkaši Denvera upisali su novu veoma važnu pobedu nad Vašingtonom (118:104) i iskoristili 2 poraza Sakramenta, pa su sada ponovo usamljeni na vrhu tabele.

Ono što je posebno obeležilo događaj je Veče srpske baštine u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država koji je obeležen na ovoj NBA utakmici.

Naime, na centar terena su izašli srpski folkloraši koji su zaigrali srpsko kolo.

Pogledajte:

IZVOR: TW / @katywinge

Nikola Jokić je odigrao maestralnu partiju u pobedi Denvera i zabeležio 31 poen, 12 skokova i 7 asistencija.

Nakon pobede izjavio je:

- Velika pobeda za nas. Drugo poluvreme je pokazatelj kako trebamo igrati. U prvom poluvremenu igrali su odlično, pogotovo Kristaps (Porzinigs) i Deni (Avdija). Nismo bili spremni da igramo sa njima, ali smo u drugom poluvremenu bili dosta bolji - rekao je Jokić, a nakon što je prokomentarisao odličnu treću četvrtinu svog tima, voditeljka je pokrenula temu o srpskim navijačima koji su večeras bili u Vašingtonu.

Nikola je rekao kako nije znao da je večeras srpska noć u glavnom gradu Sjedninjenih Američkih Država, ali je ipak iskazao zadovoljstvo zbog velikog broja naših ljudi.

- Drago mi je zbog velikog broja srpskih zastava i mnogo srpskog jezika ovde večeras, sviđa mi se to - završio je Nikola. 

Autor: redportal.rs