TAMARA: 📍 Ovakvi skupovi važni jer su prozor komunikacije, informisanja, stvaranja bližih veza među učesnicima, razmene iskustava i novih znanja.

U našem glavnom gradu Beogradu održana je međunarodna konferencija o spinalnoj mišićnoj atrofiji (SMA), čiji simptomi mogu da se razviju već u prvim mesecima života.

Organizator događaja je SMA Srbije ove je treće internacionalne konferencije o spinalnoj mišićnoj atrofiji pod nazivom Medicinsko-socijalni pristup lečenju spinalne mišićne atrofije od 2016. do danas - Stvaramo promene.

Olivera Jovović, predsednica Udruženja SMA Srbija je istakla:

- Više od 20 najeminentnijih stručnjaka iz Srbije i inostranstva, koji se bave ovom retkom i teškom bolešću, okupilo se na jednom mestu i prezentovalo najnovija postignuća iz ove oblasti. Prisustvovaće i članovi Evropskog udruženja obolelih SMA Europe.

Konferenciji je prisustvovala i prva dama Srbije Tamara Vučić koja je na svom Instagram nalogu istakla značaj borbe protiv retkih bolesti.

- Zašto je važno govoriti o tome? Pre svega, jer time motivišemo i ohrabrujemo sve one koji se susreću sa retkom bolešću, njihove porodice i prijatelje, da podstiču napredak medicinske nauke i šire mrežu simpatija i razumevanja. Zato su ovakvi skupovi važni, jer su prozor komunikacije, informisanja, stvaranja bližih veza među učesnicima, razmene iskustava i novih znanja. Zato sam ovde, i kad god se ukaže prilika, biću deo događaja koji se bave ovom ili sličnom temom.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

IZVOR: IG / tamara.vucic.serbia

Autor: Redportal.rs