Nova runda pregovora

Nova runda dijaloga na najvišem političkom nivou održava se danas u Ohridu, gde je glavna tema evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. U njoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti, šef evropske diplomatije Žozep Borelj i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, prenose Novosti.rs.

Predsednik Vučić je rekao da nije u pitanju nikakav sudbonosni dan, kao i da ne planira ništa da potpiše. On je dodao i da ne odstupa od ranije izrečenog stava - da neće biti priznanja tzv. Kosova, kao i da Srbija neće dopustiti članstvo Prištine u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Ohrid, gde će danas biti održan sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Oko 9:20 predsednik Vučić bi trebalo da stigne u Vilu Ohrid, gde će biti održan sastanak. Prethodno će se Vučić sastati sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. U Ohridu je trenutno u toku sastanak Kovačevskog i predsednika privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Autor: novosti.rs