Na doboš ide franšiza

Kako prenosi portal Mondo, najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odlučio je da 2006. godine investira u Šarlot, a već 2010. godine postao je većinski vlasnik ovog kluba iz Severne Karoline, države u kojoj je s uspehom studirao i postao njihov heroj. Međutim, Bobketsi ili Hornetsi, kako god više voleli da ih zovete, nisu napravili naročito veliki pomak i zato je Džordan odlučio da ih proda i da se tako pomeri iz NBA.

Kako se navodi, on je u ozbiljnim pregovorima da proda većinski udeo ove franšize i to Gejbu Plotkinu, koji ima već manji udeo u Šarlotu, odnosno Riku Šnalu koji je manjinski vlasnik Atlante.

Džordan bi želeo da ostane na neki način prisuta u Hornetsima i da zadrži manji deo, ali se nada i da će dobro zaraditi. Prethodno je kupio franšizu za 275 miliona dolara i jasno je da je vrednost u međuvremenu porasla, čak iako su u međuvremenu Hornetsi tek dva puta igrali plej-of, poslednji put 2016. godine. Kroz klub je prošlo pet trenera i nisu imali veliku zvezdu još od Kembe Vokera.

Ove sezone Hornetsi igraju sezonu za zaborav i pretposlednji su na Istoku sa skorom 22-49, samo sa Lamelo Bolom koji bi mogao da bude prvi igrač ekipe, ali ga je povreda sprečila.

Autor: Mondo.rs