Malo drugačija čorba koja će vas okrepiti i probuditi sva vaša čula

Potrebno je:

- 3 kuvana krompira 🥔

- 50 g margarina 🧈

- 20 g brašna

- 700 ml mleka 🥛

- 9 čenova belog luka 🧄

- 30 g parmezana 🧀

- so, biber

- muskatni orah

- malo ulja

Priprema:

U šerpi na umerenoj temperaturi otopite margarin, zatim dodajte brašno i mešajte otprilike jedan minut, dok se ne zgusne, ali bez grudvica. Sipajte mleko, mešajte dok smesa ne počne da ključa. Sklonite sa ringle, začinite po ukusu, dodajte krompir i beli luk prethodno propržen na malo ulja i ručnim blenderom sve ispasirajte. Na kraju dodajte rendani parmezan i promešajte. Čorba će biti izuzetno gusta, pa ukoliko želite ređu dodajte još mleka. Služite dok je topla.

Autor: Magazin Novosti