Prašina između večitih rivala se ne stišava

Košarkaši Partizana savladali su večitog rivala Crvenu zvezdu u okviru 21. kola ABA lige rezultatom 92:81 i tako zauzeli 1. poziciju na tabeli.

Ipak, utakmicu su obeležili incidenti navijača koji su ubacivali predmete na teren, kao i sukob igrača Partizana Matijasa Lesora i igrača Zvezde Filipa Petruševa koji se dogodio tokom utakmice, a eksalirao je odmah po završetku meča.

Oba kluba su tokom dana izdala saopštenja, a sada se oglasio i centar crno-belih Matijas Lesor koji se izvinio klubu i navijačima i objasnio šta se dogodilo:

- Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole isport. Kao i navijačima koji su mi iskazali su mi neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji - rekao je Lesor.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Objasnio je i zašto je udario Petruševa.

- Međutim, hteo bih da naglasim: prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima - zaključio je Lesor.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pogledajte sukob između ova dva igrača nakon meča:

IZVOR: YT / redportal RS

Autor: redportal.rs