Oduvek je želela veliku porodicu i pronašla je srodnu dušu koja je delila isto ushićenje s njom. Nažalost, Đurići će uskršnje jutro 2018. pamtiti kao najtužniji dan.

Tokom 18 godina zajedničkog života Jovanka i Todor su dobili čak devetoro dece – sedmoricu sinova i dve ćerke, Cviju (20), Miloša (19), Milana (18), Nemanju (17), Milicu (16), Stefana (14), Mihajla (12), Ognjena (11) i Uroša (10). I nije bilo lako, ali bili su srećni.

Oduvek je želela veliku porodicu i pronašla je srodnu dušu koja je delila isto ushićenje s njom. Nažalost, Đurići će uskršnje jutro 2018. pamtiti kao najtužniji dan.

Kada je suprug trebalo da izađe iz bolnice, Jovanka je od doktorke umesto otpusne liste primila saučešće. Ipak, skupila je snagu, podigla glavu i krenula hrabro u neizvesnu budućnost uz veliku podršku svoje dece.

– Todor je iznenada umro od srca. Slošilo mu se u subotu pred Uskrs, pa sam ga odvela u hitnu pomoć. Ostavili su ga na posmatranju i rekli da će ga sutradan pustiti kući pošto je Uskrs. Ja ga zovem u sedam ujutru da vidim kad će, da se organizujem, da odem po njega. Zvoni telefon do kraja, on se ne javlja. Javlja mi se sestra i daje mi doktorku, a doktorka kaže: Primite moje saučešće. Imao je tromb koji se otkačio u toku noći i direktno u srce – priseća se Jovanka.

Najteže joj je bilo da tragičan ishod saopšti deci, koja su još uvek spavala. Ipak, podneli su hrabro, zrelo i stoički. Malenom Ognjenu je palo najteže jer je bio najviše vezan za svog tatu, ali su starija deca stala uz nju kao najveća podrška.

– Na dan sahrane Miloš me je uhvatio za ruku i rekao: Mama, valjda je ovako moralo da bude, idemo dalje – kaže.

Kada je prvobitno stanje šoka prošlo, znala je da od jadikovanja i suza nema nikakvu korist, već da njihov život teče dalje i da moraju da se bore.

Jovanku je časopis Blic.zena nominovao za Naj ženu Blic žene za 2022. godinu.

Pre tri godine i predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je porodicu Đurić i Jovanki pružio podršku. Tom priliku predsednik je izjavio:

- Ponosan sam što sam imao priliku da za ovakvom posetom. Ova divna žena rodila je devetoro anđela, dve ćerke i sedmorica sinova. Deca spavaju po dvoje u krevetu. Malo ćemo da im pomognemo da im bude lakše. Jovanka je samohrana majka, i izdržava sve. Uz našu minimalnu podršku, otvorila je poslastičarnicu koja se zove Devet slatkiša – rekao je predsednik Vučić nakon posete porodici Đurić u Laćarku.

Autor: RedPortal