Oni su poručili da je potrebno nastaviti sa ovim dijalogom kako bi uspeli na pravi način sa sugerišu premijerki na goruća pitanja koja se njih tiču svih mladih ljudi u Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na četvrtom po redu "Dijalogu mladih sa premijerkom", koji organizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) u Palati Srbija, da je najznačajnija stvar kao rezultat dosadašnjih dijaloga usvajanje Nacionalne strategije za mlade do 2030. godine, kao i da su došadašnji zajednički projekti doprineli da nezaposlenost kod mladih bude 18,7 odsto, što je daleko bolje u odnosu na prethodni period.

Ministar za rad i zapošljavanje Nikola Selaković poručio je da će se predviđeni zakoni o radnoj praksi i volontiranju mladih verovatno do jeseni naći na skupštinskoj proceduri i istakao da je potrebno da na nivou lokalnih zajednica postoji evidencija o daljem školovanju mladih.

Mladi su premijerki predstavili probleme i zatražili pomoć pri rešavanju pitanja koja se tiču ekonomskog i stambenom osamostaljivanja, pomoći u preduzetništvu, bezbednosti i zdravlja, kao i obrazovne politike. 

Učesnici u dijalogu sa premijerkom, pored predstavnika KOMS, bili su i predstavnici Udruženja mladih i za mlade, kao i predstavnici institucija.

Autor: Novosti.rs