Princes krofne nisu lake za spremanje

Niko ne može da odoli slatkom testu i neverovatnom vanila kremu, a princes krofne su jedna od tih fenomanilih poslastica čije mekano testo i odličan fil osvajaju na prvi zalogaj. Ove kolače će deca obožavati, a vama će uspeti iz prvog pokušaja. Za testo vam treba 5 sastojaka, a vanila krem se pravi od pudinga. Nikad jednostavniji recept.

Sastojci za princes krofne

Za testo:

250 ml mleko
90 g maslaca
prstohvat soli
140 g brašna
6 jaja

Za fil:

500 ml mleka
2 kesice pudinga od vanile
70 g šećera
100 g vanilin šećera
200 g putera
150 g šećera u prahu

Priprema:

Pomešajte mleko, puter, so i kuvajte dok se sve ne sjedini. Isključite šporet i dodajte brašno, pa mešajte varjačom dok ne dobijte testo. Sklonite sa vatre, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite. Sipajte u špric za kolače, pa napravite oblik puslice u plehu obloženom pek papirom. Pecite na 160°C oko 40 minuta, vodite rčuna da ne otvarate vrata rerne jer mogu da "splasnu". Mleko, puding, šećer i vanilin šećer pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pokrijte i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte puter i umutite. Testo presecite na pola, pa napunite filom i preklopite drugom polovinom testa. Pomešajte šećer u prahu sa 20 ml mleka i sjedinite. Sipajte preko princes krofni.

Autor: Magazin Novosti