Čokoladni krem u čaši najjednostavnija je poslastica izuzetno laka za pripremu. Obradujte ukućane ili poslužite goste. Idealno je rešenje ukoliko nemate puno vremena ili kuliraskog umeća, a želite da pripremite nešto.
Italijanska TOPLA ČOKOLADA, idealna za OPUŠTANJE 🍫
Sastojci:
350 ml mleka3 jaja50 gr šećera100 gr čokolade za kuvanje1 kesica belog šlaga
Za dekoraciju:
1 kesica belog šlagapo potrebi čokolada za kuvanjePriprema:
Sipajte mleko u šerpu i stavite da provri na paru. U međuvremenu, umutite jaja sa šećerom, pa dodajte u vruće mleko. Dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonire šerpu i ostavite da se ohladi.
Šlag umutite, pa dodajte u ohlađenu smesu. Sve mutiti mikserom na najmanjoj brzini. Krem sipajte u čaše, pa dekorišite umućenim šlagom. Pospite rendanom čokoladom. Služiti ohlađen.
RECEPT: Piletina u sosu od jogurta i senfa 👩🏻🍳🍗
Autor: Magazin Novosti