Topi se u ustima! Ako volite slatkiše, ovaj recept ćete sigurno često koristiti.
Uostalom, sa lenjom pitom nikada ne možete da omanete.
Probajte i uverite se i sami!
Sastojci:
4 jaja
4 kašike šećera
korica opranog limuna
50 ml ulja maslinovog
30 ml mleka
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
šećer u prahu
700 gr rendanih jabuka
cimet
1 kašika griza
šećer za jabuke
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro izjednačiti.
U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati.
Rasporediti odozgo jaguke sa cimetom i grizom.
Sipati ostatak testa, prekriti jabuke i peći na 200 stepeni oko 45-50 minuta.
pročitajte još
RECEPT: Zimske kiflice punjene višnjama 🥐🍒
pročitajte još
RECEPT: Sočne ćufte u slatko-kiselom sosu 👩🏻🍳🍝
pročitajte još
RECEPT: Pita gužvara na turski način 👩🏻🍳
Autor: Objektiv