Ćufte kao po pravilu da svi spremaju u paradajz sosu i sa pireom, ali možete ih pripremiti i na drugačiji način. Mnogima se više dopao ovaj recept, a najbolje od svega jeste što ne morate biti vešt kuvar da bi vam uspelo iz prve.

Sastojci:

600 gr mlevenog junećeg mesa 1 crni luk1 jaje 1 kašičica belog luka u prahu 1 kašika kečapa

Sos:

3 kašike soja sosa 2 kašike pirinčanog sirćeta 1 kašika smeđeg šećera 1 kašika slatko kiselog sosa 1 čen belo lukaperšunPriprema:

U mleveno meso ubacite iseckani crni luk, jaje, so, biber, kečap i beli luk. Dobro sjedinite sve i rukama oblikujte loptice.Sos pravite tako što ćete umešati pirinlano sirće, soja sos, smeđi šećer i slatko-kiseli sos. Prvo propržite ćufte, pa onda prelijte pripremljen sos i dodajte usitnjen beli luk. Pržite još nekoliko minuta kako bi bolje upile sos, pa pospite seckanim peršunom.

Autor: Magazin Novosti