Kraljica torti 🎂

Sastojci:

-20 kašičica šećera

-6 kašika zejtina

-250ml vode

-200gr mlevenih oraha

-250gr brašna

-1 prašak z apecivo

-1 šolja šećera

-2 kašičice cimeta

-250gr čokolade za mešenje

-džem od kajsije

-malo mleka

Priprema:

Uzeti širu šerpu, i u njoj 20 kašičica šećera propržiti da se napravi karamel. Naliti vodu, i dodati ulje, i držati šerpuna na vatri na blagoj temperaturi dok se šećer potpuno ne rastopi. Zatim skloniti sa ringle, dodati orahe, šolju šećera, cimet, brašno i prašak z a pecivo. Sve dobro promešati varjačom, da se dobije glatka masa. Ispeći u plehu sa pek papirom, na 200C, pred kraj povećati na 220C. Kada je kora ispečena i ohlađena, raseći je na dva dela. Filovati je džemom od kajsija a preko njega slojem od čokolade rastopljene sa malo mleka i maslaca (pola, a pola se stavlja po vrhu torte). Zatim staviti drugu koru, i preko ostatak rastopljene čokolade.

Tortu je dobro držati na hladnijem mestu.

Autor: Magazin Novosti