Sastojci:
-20 kašičica šećera
-6 kašika zejtina
-250ml vode
-200gr mlevenih oraha
-250gr brašna
-1 prašak z apecivo
-1 šolja šećera
-2 kašičice cimeta
-250gr čokolade za mešenje
-džem od kajsije
-malo mleka
Priprema:
Uzeti širu šerpu, i u njoj 20 kašičica šećera propržiti da se napravi karamel. Naliti vodu, i dodati ulje, i držati šerpuna na vatri na blagoj temperaturi dok se šećer potpuno ne rastopi. Zatim skloniti sa ringle, dodati orahe, šolju šećera, cimet, brašno i prašak z a pecivo. Sve dobro promešati varjačom, da se dobije glatka masa. Ispeći u plehu sa pek papirom, na 200C, pred kraj povećati na 220C. Kada je kora ispečena i ohlađena, raseći je na dva dela. Filovati je džemom od kajsija a preko njega slojem od čokolade rastopljene sa malo mleka i maslaca (pola, a pola se stavlja po vrhu torte). Zatim staviti drugu koru, i preko ostatak rastopljene čokolade.
Tortu je dobro držati na hladnijem mestu.
RECEPT: Kinder torta sa TAJNIM sastojkom 👩🏻🍳🎂
Autor: Magazin Novosti