Aljma je, inače, zimski luk.
Sastojci:
2 veze aljme
ulje
suvi začin so
tanke kore
1 kašičica praška za pecivo
150 ml kisele vode
Priprema:
Luk iseći pa ga propržiti na ulju, dodati malo zaćina i soli, da malo omekne i ispari tečnost. Prvu koru premazati uljem i poprskati vodom. Dodati drugu koru pa nju staviti dve kašike pržene aljme i rasporediti po celoj strani.
Saviti stranice i uviti u rolnicu. Redjati u podmazan pleh. Poprskati kiselom vodom i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C.
pročitajte još
RECEPT: Supa od KOPRIVE 👩🏻🍳🥣
pročitajte još
RECEPT: Posna karamel torta 👩🏻🍳🍰
pročitajte još
RECEPT: Posna ruska salata 👩🏻🍳
pročitajte još
RECEPT: Pita sa makom koja se topi u ustima 👩🏻🍳
Autor: Objektiv