Scene koje su danas snimane u Sarajevu neće biti hronološki poslednje u emitovanju već samo na snimanju

Poslednji kadrovi serije Toma snimljeni su danas na Baščaršiji u Sarajevu, a reditelj serije Dragan Bjelogrlić kaže da će serija imati potpuno drugačiji tok, koncept i narativ u odnosu na film koji je izazvao velike emocije i pažnju publike na prostorima nekadašnje SFRJ.

Užurbana atmosfera koja krasi svaki filmski set prelivala se danas preko sarajevske Baščaršije gde su snimane poslednje scene serije Toma, o jednom od najznačajnijh glasova nekadašnje jugoslovenske muzičke scene Tomi Zdravkoviću.

Scene koje su danas snimane u Sarajevu neće biti hronološki poslednje u emitovanju već samo na snimanju.

Slučajni prolaznici, turisti, zaposleni u lokalima na Baščaršiji videli su snimanje scene u kojoj Toma Zdravković sreće Davorina Popovića i Kemala Montena i upoznaje ih sa voditeljkom i novinarkom Dankom Novović pred sam početak Olimpijade 1984.godine.

Niska temperatura nije sprečila veliki broj ljudi da se fotografišu sa glumcima na setu Milanom Marićem, Andrijom Kuzmanovićem, Vajom Dujović, Filipom Hajdukovićem…

Reditelj serije Dragan Bjelogrlić kaže za Tanjug da su današnje scene na Baščaršiji snimljene u foto finišu.

- Zbog pandemije nismo mogli ranije da snimamo ove masovne scene na Baščaršiji, ali evo sada nam je uspelo.Svi smo srećni zbog toga jer smo priveli ogroman posao kraju - rekao je Bjelogrlić i dodao da će se serija u mnogome razlikovati u odnosu na film.

On je objasnio da su tok, koncept i narativ u potpunosti drugačiji u odnosu na film i da je serija Toma celina za sebe.

- Potpuno zaseban proizvod. Između ostalog publika će upoznati sve Tomine žene, a prema sada dostupnim informacija emitovanje serije u osam epizoda zakazano je za mart sledeće godine - rekao je Bjelogrlić.

Milan Marić koji se našao u naslovnoj ulozi poručuje da s nestrpljenjem očekuje emitovanje serije.

- Ovde na Baščaršiji završavamo ogroman posao.Serija detaljnije prati život Tome Zdravkovića, nudi gledaocima širu sliku o emotivnom aspektu njegovog života.Upravo je taj emotivni aspekt za mene kao glumca bio najveći izazov u radu na ovoj seriji - rekao je Marić Tanjugu.

Glumica Vaja Dujović u seriji oživljava lik voditeljke i novinarke Danke Novović.

Dujović naglašava da je uvek srećna kada dođe u Sarajevo.

- Volim ovaj grad,a posebno mi je drago što sam u prilici da baš ovde oživljavam lik žene koja je važila za prvi glas i lice TV Beograd. Toma je napisao pesmu Danki Novović, ali oni nisu bili u ljubavnoj vezi - kaže Dujović za Tanjug.

Andrija Kuzmanović ističe sjajnu atmosferu na snimanju serije.

- Zajedništvo koje je vladalo u Jugoslaviji 1984. pred početak Olimpijade, najvažnijeg sportskog događaja na ovim prostorima ikad, mi održvamo na setu,ekipa je sastavljena od profesionalaca sa prostora cele nekadašnje SFRJ - rekao je Kuzmanović.

Autor: Tanjug