Usvaja se zahtev za povratak srpskih bezbednosnih snaga na KiM

Vlada Srbije održaće večeras u 20 časova sednicu na kojoj će i zvanično biti usvojen zahtev Beograda da se po slovu Rezolucije SB UN 1244 od Kfora zatraži povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju.

Kako mediji prenose, kabinet bi trebalo da zaseda u Palati Srbija, a biće prisutan i predsednik Aleksandar Vučić. Komandi međunarodne vojne misije biće upućen dokument čije su ključne detalje Novosti objavile u ponedeljak, a na koji naša strana ima apsolutno pravo imajući u vidu da ni KFOR ni Euleks nisu mnogo učinili u zaštiti našeg naroda u pokrajini koji mesecima trpi teror Aljbina Kurtija.

Inače, odredba Rezolucije 1244 koja se tiče povratka naših bezbednosnih snaga je tako formulisana da iz nje proizilazi obaveza Kfora da omogući dolazak srpske vojske i policije na KiM. Proteklih dana su se protiv ove ideje naše strane otvoreno izjasnili šefica nemačke diplomatije Analena Berbok i izaslanik predsednika SAD Gabrijel Eskobar, čime se direktno krše norme međunarodnog prava i Ujedinjenih nacija.

Autor: Novosti.rs

#SEDNICA VLADE

#Srbija