Da li se spremate da proslavite posnu slavu? Ili možda već razmišljate o Badnjoj večeri? Ako je tako, ovo je najbolja posna ruska salata ikada!

Predstavljamo vam recept za posnu rusku salatu koju ćete obožavati: 2 konzerve tunjevine 200g kikirikija 100g susama 1 manja teglica mariniranih šampinjona (300-400g) 5 kiselih krastavaca 5 kiselih crvenih paprika 400g kukuruza šećerca 1/2 kašičice origana 1/2 kašičice bibera 1 veza peršuna soli po ukusu 300g posnog majoneza

Priprema:

Susam ispeći na teflonskom tiganju, na blagoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu boju. Kikiriki iseckati u seckalici.

Iseckati marinirane pečurke, krastavac, paprike i peršun, pa sve skupa izmešati, dodati i tunjevinu i kuvani kukuruz, začiniti origanom i biberom. Posoliti po ukusu, izmešati i ohladiti pre posluženja. Prijatno!

Autor: Espresso