Potrebno je:
1 glavica karfiola
400 g mlevene junetine
2 šargarepe
1/2 struka praziluka
200 g testenine po želji
2 kašike prezli
3 jajeta
1/2 čaše kisele pavlake
150 ml jogurta
150 ml mleka
100 g kačkavalja
Priprema
Karfiol iskidati na cvetiće i skuvati. Testeninu skuvati posebno, ali kraće nego što piše na uputstvu, jer će se kasnije i zapeći. Šargarepu i praziluk iseckati, pa prodinstati na malo ulja, pa dodati meso i nastaviti sa dinstanjem dok ne uvri sva voda. Kada je gotovo, dodati suvi biljni začin, vlašac, peršun i beli luk u granulama, oceđeni karfiol i testeninu i prezle, pa sve lagano izmešati.
Posebno izmešati jaja, pavlaku, jogurt i mleko, preliti preko smese i lagano izmešati, pa preručiti u posudu za pečenje. Peći 35-40 minuta na 180 stepeni, a zatim narendati kačkavalj i kratko vratiti u isključenu rernu da se kačkavalj otopi.
Služiti uz svežu zelenu salatu i povrće.
RECEPT: Domaći hleb bez rerne 👩🏻🍳🍞
RECEPT: Mlinci sa piletinom 👩🏻🍳🍗
RECEPT: Piletina u toskana sosu 👩🏻🍳🍗
Autor: Alo