Drugačiji, lep i zdrav ručak ☺

Potrebno je:

1 glavica karfiola

400 g mlevene junetine

2 šargarepe

1/2 struka praziluka

200 g testenine po želji

2 kašike prezli

3 jajeta

1/2 čaše kisele pavlake

150 ml jogurta

150 ml mleka

100 g kačkavalja

Priprema

Karfiol iskidati na cvetiće i skuvati. Testeninu skuvati posebno, ali kraće nego što piše na uputstvu, jer će se kasnije i zapeći. Šargarepu i praziluk iseckati, pa prodinstati na malo ulja, pa dodati meso i nastaviti sa dinstanjem dok ne uvri sva voda. Kada je gotovo, dodati suvi biljni začin, vlašac, peršun i beli luk u granulama, oceđeni karfiol i testeninu i prezle, pa sve lagano izmešati.

Posebno izmešati jaja, pavlaku, jogurt i mleko, preliti preko smese i lagano izmešati, pa preručiti u posudu za pečenje. Peći 35-40 minuta na 180 stepeni, a zatim narendati kačkavalj i kratko vratiti u isključenu rernu da se kačkavalj otopi.

Služiti uz svežu zelenu salatu i povrće.

Autor: Alo