Proglašen za najboljeg autora foto-salona

U Celjskoj kulturnoj stanici je održana 3. manifestacija u nizu događaja projekta Celjska izložba fotografija 2022. Celjsku 23. foto-izložbu je krasila prepuna sala i prijatna atmosfera tokom cele večeri.

Nagrađeni srpski fotograf Pavel Surovi je dobitnik zlatne medalje Foto-saveza Slovenije u foto-kategorija SERIJA i proglašen je za najboljeg autora foto-salona. Njegove pobedničke fotografije srpskih ratnica Warriorke biće objavljene u slovenačkom foto-magazinu Digitalna kamera, a i krasiće naslovnu stranu ovog prestižnog fotografskog magazina.

Foto: redportal.rs/Privatna arhiva

Ova nagrada, kao i sve ostale, samo potvrđuju da foto-projekti Corona i Tron Pavela Surovog, u produkciji Kulturnog centra Kisač i Grada Novog Sada, imaju veliki potencijal da zadive svet 😍.

Foto: redportal.rs/Privatna arhiva

Prema rečima Pavel Surovog, cilj je bio da se kroz žensku lepotu koja je večna inspiracija umetnika i arhaične narodne nošnje predstave svi narode Balkana, kao i njihova želja da se nađu na Tronu. Hteo je da ljudi vide lepotu arhaičnih narodnih nošnji, koje se čuvaju samo u muzejima, koje ne možemo da vidimo danas na živim bićima, na ovim fotografijama prelepe devojke dodaju personalitet i ulogu svakoj narodnoj nošnji. Najvažniji je duhovno, teološki i filozofski sloj, a to su skriveni i utkani duhovni simboli na narodnim nošnjama koje su tu da nas čuvaju 💞.

Najviše je ponosan što ove fotografije u narodnim nošnjama Balkana prezentuju Kulturni centra Kisač, Grad Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture - Novi Sad 2022 i Srbiju širom sveta!

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#Pavel Surovi

#Slovenija

#fotograf

#zlatna medalja